Axmar bryggas julbord 40 km norr om Gävle

Kulinariska nyheter på Axmar Bryggas julbord

1/11 kl. 15:11

Havskrogen Axmar Brygga, belägen i Axmar Bruk 40 km norr om Gävle har serverat traditionella julbord med klassiska delikatesser sedan 1998 och har som tradition att att varje år erbjuda några nydanande smaker utöver det vanliga.

  • Yngve Persson, Johan Björklund och Leif Leif Klövstedt med personal hälsar er alla varmt välkomna!

– I år har vi några riktigt goda nyheter årets julbord, berättar köksmästare Leif Klövstedt. Det är tre helt nya sillsmaker. En asiatisk sill med chili, lime, citrongräs och koriander, en är smaksatt med nypon samt en riktig julsill med lingon- och kanelsmak. På det varma bordet erbjuder vi i år en smakupplevelse i form utav en egenkomponerad oxsvansragu med glöggkryddor och russin.

Gästerna hittar naturligtvis även alla de traditionella favoriterna som lutfisk, kalvsylta, inlagd strömming, räkor, rökta fiskar och mycket mer på det väl tilltagna julbordet.
– Sedan får man inte missa vårt trancheringsbord där det bjuds på helstekt oxfilé med huset pepparsås gjord på egen oxfond med dragonmajonnäs, säger Yngve Persson som var med och grundade restaurangen för mer än 20 år sedan. Jag skulle vilja påstå att det är en klassiker som verkligen sätter guldkant på smakupplevelsen bland de varma rätterna, Det verkar vara mycket uppskattat av våra gäster att vi är innovativa och förnyar delar av julbordet. Förra årets julbord var faktiskt det bästa någonsin.

Årets julbord har premiär fredag den 22 november och serveras fram till söndag den 22 december.
– Vi har i regel två sittningar, en över lunchen och en på kvällen. Men även om vi har många sittningar så är det bra om större sällskap och företag är ute i god tid med sina bokningar.

Axmar Brygga var tidigt ute med att erbjuda husbilsplatser i anslutning till restaurangen och intresset för det ökar hela tiden. I somras var det även besöksrekord för husbilsgäster så därför hålls nu ställplatserna med el öppna hela december så att även de kan njuta av den härlig kustatmosfären, äta god julmat och njuta av den juliga stämningen i de anrika lokalerna.
– Vi har även startat ett koncept vi kallar för Husbilsbordet, berättar Yngve. Där kan de husbilsgäster som vill samlas och utbyta reseberättelser och erfarenheter och det verkar vara mycket uppskattat. Så nu har de en träffpunkt efter kusten, mitt i Sverige, där man även kan njuta av ett riktigt klassiskt genuint julbord - med en nytänkande touch!

Mer information om Axmar Bryggas julbord
https://axmarbrygga.se/julbord

Mer information om Husbilsbordet
https://axmarbrygga.se/husbilsbordet

 

Denna artikel är publicerad på Totalmusic via Yodo News.

Leif Klövstedt

Leif Klövstedt

Axmar Brygga

Från Gävle, Gästrikland

Medlem och publicist i Yodo Network - effectplus.se

Samarbetar och driver i dagsläget Axmar Brygga och Gluggen tillsammans med Yngve Persson och Johan Björklund. Min bakgrund är till...

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Google översättning

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng