När The Boppers slog igenom i slutet av 70-talet, överraskande det alla. Ett gäng förortskillar från Stockholm som spelade doo-wop och 50-talsrock mitt i punk och progeran. Bandet fångade en publik som sträckte sig över flera generationsgränser och under ett par galna år slogs rekord efter rekord i de svenska folkparkerna. I dag mer än 40 år senare fortsätter bandet turnera och släppa album, men vi börjar från början och berättar historien om The Boppers.
– Det var jätteintressant att jobba med den här filmen och berätta en historia som inspirerar många och lyfta fram den här musiken som ju satt rötter i alla musikgenrer. Boppers historia är ju lite splittrad men jag tycker vi har lyckats fått ihop en riktigt bra dokumentär till slut. Jag har verkligen grävt och letat och hittat det mesta även om det naturligtvis är omöjligt att berätta allt på en timme, säger Matz.

I dokumentären medverkar förutom The Boppers bl.a. Kalle Moraeus, Clabbe Geijerstam, Ola Håkansson, Jerry Williams, Nanne Grönwall, Joakim Anrell, Micke Syd, Lasse Anrell, Lasse Holm, Erik Widegård, Stefan Brunzell, Svenne Hedlund m.fl.
– Riktigt kul att se filmen, lite som att läsa en gammal dagbok, säger Matte Lagerwall, en av grundarna och fortfarande förgrundsgestalt i bandet. Massor med kul material från bandets början på ungdomsgårdarna fram till idag. Boppers var ju ett ”band of brothers” från början som höll ihop i ur och skur, bandet har förändrats lite men ändå behållt den musikaliska inspirationen och spelglädjen från 50/60-talsmusiken.


The Boppers - Ett svenskt musikfenomen! DooWop / Rock´n´roll när det är som bäst finns hos:
CDON, GINZA ,DISCSHOP, SF ANYTIME m.fl.

Se trailer här:
https://www.facebook.com/Filmdirekt/videos/1215774962133344

För mer information om dokumentären
kontakta Matz Eklund/Filmdirekt • 070-5230609https://www.facebook.com/Filmdirekt/videos/1215774962133344https://www.facebook.com/Filmdirekt/videos/1215774962133344

För mer information och kontakt med The Boppers
Mats Bokström
mats.bokstrom@act4you.se
073-5765066
http://www.boppers.se
http://www.facebook.com/theboppersofficial