Hanna Jämtsäter, "Henke" Sundström och Maria Doverud förbereder den nya dinnershowen Nostalgia.

5-årsjubileum med nya showen Nostalgia på Hits For You

16/8, 2017 kl. 15:00

Vi frågar artisten Henrik "Henke" Sundström som är grundare och delägare till showrestaurangen Hits For You i Gävle hur sommaren varit och hur läget är inför den nya dinnershowen som har premiär den första september.

– Jo tack, läget är väldigt bra. Sommaren har varit ganska så lugn och skön så jag har faktiskt haft en del semester. Har bland annat varit i Grekland en sväng och fått massor av sol, målat om hemma i min lägenhet i Stockholm och varit hos mina föräldrar i Sandviken. Jag har försökt att bara tagit dagarna som de kommit och det har känts bra även om den nya showen, med allt vad det innebär, naturligtvis har funnits med i bakhuvudet. Tiden har förresten gått så fort tycker jag, var det inte Juni nyss?

Berätta vad som är på gång nu med den nya showen?
– Just nu så är det verkligen full fart då det är en helt ny show på gång där vi producerat 10 stycken helt nya nummer. Så det repas för fullt med dans, stämmor, koreografi och texter. Det känns riktigt bra!

Vad heter showen och vad är temat?
– Den nya Showen har jag gett namnet Nostalgia för att den innehåller massor av Nostalgi. Musiken är från 60-talet och framåt med stor vikt vid 70- och 80-talet. För min egen del och även för mina kollegor så finns det en viss förkärlek till äldre låtar. Vi kommer att belysa musiken som får en att minnas tillbaka till fina och positiva stunder i livet. Tanken är att oavsett om du är född på 40- eller 90-talet så finns det mycket du känner igen i den nya showen. Den innehåller dessutom ännu mer komik än tidigare och som sagt massor av nostalgiska återblickar i den moderna musikhistorien.

Vad är då din roll i produktionen och vilka övriga medverkar?
– Min roll i produktionen är producent, artist och idespruta men jag vill poängtera att alla vi i showgruppen kommer tillsammans fram till ytterligheter då vi hela tiden vill chocka varandra och oss själva för att hela tiden prestera mer, inte minst för publiken. Ensemblen består av Hanna Jämtsäter, Maria Doverud och mig själv samt ljud- och ljus-teknikern Peter Ericsson. Hanna och Maria gör all koreografi och Peter gör både fantastiska musikbakgrunder och körarrangemang till showen. Vi har alltid tillsammans gillat att ge det där lilla extra och till den här showen har vi verkligen gett extra av allt!

Vad skiljer den här showen från tidigare?
– Den här showen är absolut hetare än någonsin och mer genomarbetad. Den skiljer sig på det viset att man som gäst kan förvänta sig ännu mer glädje, medryckande musik, komik och allsång. Den innehåller allt ifrån pop, rock, schlager, dansband, ballader, disco och rockabilly. Dessutom så kan det tänkas att Peter "Boogart & Modesty" Ericsson tar fram gitarren och överraskar live i showen!

Man kan som publik alltså ha riktigt högt ställda förväntningar?
– Man kan förvänta sig den absolut bästa showen hittills då vi utvecklats en hel del sedan starten med dinnershow i Gävle 2012.
I och med att det är just femte året i rad så vill vi fira med att lägga extra krut i den här produktionen då det samtidigt blir ett 5-årsjubileum. Ett nytt och annorlunda inslag blir också att vi varit i andra länder och spelat in videos som skall visas i showen. Då jag startade Hits For You som showgrupp 2013 startade jag även en Facebooksida. På den sidan har vi fram till dagens datum emottagit cirka 350 stycken recensioner från olika gäster och vi har fått hela 4,8 av 5,0 möjliga i betyg. Det är jag otroligt stolt och glad över och vi kommer att göra allt vad som står i vår makt för att fortsätta behålla och kanske även försöka höja det medelbetyget.

Vilken är er publik?
– Vår publik har genom åren varit väldigt bred och blandad. I en av showerna i våras så firade jag en kvinna som fyllde 88 år! Det var helt fantastiskt. Vår medelålder under showen ligger väl på cirka 40-50 år men det är verkligen blandade åldrar. Ingen kväll blir den andra lik när man går på dinnershow då det till stor del är publiken som gör själva showkvällen. Vi verkar ha fått en riktigt stor publik i Gästrikland med närområden men det är också kul att det kommer fler och fler långväga gäster. Vi har samarbete med både hotell och bussbolag som bokar in sig på showkvällar.
Vi har genom åren dessutom genomfört en hel del externa spelningar utanför våra egna lokaler och det är redan ett antal inbokade för den nya showen vilket är både kul och speciellt. Vi kommer bl.a. att showa för Furuviksparken och Svensk Cater. Nytt för i år är att vi har anställt Maria Olsson som utesäljare och hon kommer att bearbeta ännu fler bussbolag i Hälsingland, Dalarna, Uppland och Norrland för att bussa fler gäster till Gävle. Förutom att uppleva en helkväll med god mat, underhållning på Hits For You erbjuds de ju shopping i city och övernattning på de hotell vi samarbetar med. Hon kommer dessutom att jobba mer mot konferens och gruppbokningar då vår lokal kan ta emot upp till 150 personer för både konferens, middag och kanske även en show alla dagar i veckan.

Kommer ni att servera julbord i år också?
– Ja, det är mycket populärt och efterfrågat. Vi kommer att servera julbord med show från 22:a november till den 22:a december, onsdagar till lördagar, men det blir även bokningsbart måndag och tisdag för större sällskap och på begäran. Dessutom så kommer vi både i november och december att ha dubbla julbordssittningar på fredagar och lördagar. Den första sittningen är kl. 13.00-16.30 och den andra sittningen kl. 18.00-23.00.

Vad har ni då själva för förväntningar?
– Förväntningarna för den här showen är naturligtvis att den kommer att gillas ännu mer från alla som upplever den. Vi har cirka 60 stycken shower bokningsbara och det kan tänkas att vi kör ännu fler då man som sagt kan abonnera lokalerna och showen även andra dagar i veckan då vi inte har schemalagd show. Eventuellt kan det också bli fler shower på torsdagar så att ännu fler privatpersoner, företag och jobbarkompisar har möjlighet att gå istället för på helgerna. En helkväll med god mat och show och kanske avsluta med karaoke är ju den perfekta representationsmiddagen för företag som har kunder från andra orter eller länder på besök. Så det vore ju fantastiskt kul att få se ännu fler sällskap från olika delar av landet och kanske rent av internationella gäster. Så våra förväntningarna är riktigt höga, positiva och allt känns otroligt spännande!


Namn: Henrik "Henke" Sundström
Titel: Artist, producent, grundare och delägare till Hits For You
Ålder: 38 år
Bor: Stockholm och Sandviken

Fotnot: En showkväll på Hits For You startar cirka kl 18:30 och även fast man inte bokat finns möjlighet att droppa in på en barplats och se showen för att sedan stanna kvar på discot och karaoken.

För mer information se: http://www.hitsforyou.se


Bildtext: Hanna Jämtsäter, "Henke" Sundström och Maria Doverud förbereder den nya dinnershowen Nostalgia.

Denna artikel är publicerad på Totalmusic via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Google översättning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng